Rattasport aitab Aafrika lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika lapsed jalgrattal.
Aafrika lapsed jalgrattal. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi maapiirkondades on vaesus tõsine probleem, paljudel majapidamistel pole jooksvat vett ega elektrit. Suure osa inimeste jaoks on kõndimine ainsaks liikumisviisiks. Professionaalne jalgrattaklubi Dimension Data for Qhubeka on võtnud eesmärgiks parandada elu Aafrika maapiirkondades, vahendab CNN.

Lõuna-Aafrika Vabariigis kõnnib 12 miljonit last kõnnib igapäevaselt kooli, maapiirkondades võtab 2 miljoni lapse jaoks jala koolis käimine iga päev aega rohkem kui 2 tundi. See on üks peamisi põhjuseid, miks vaid 55% esimesse klassi astuvatest lastest lõpetavad ka 12. klassi.

Selle probleemiga tegelemiseks alustas Dimension Data for Qhubeka profimeeskond programmi, mis varustab koolilapsi jalgratastega. Kaks aastat tagasi alustatud projekti käigus on omale jalgratta saanud 65 000 õpilast.

Meeskonna asutaja Anthony Fitzenhry sõnade kohaselt on juba näha esimesi tulemusi, sest koolis kohalkäimise protsent on tõusnud ja samamoodi on projekti kaudu jalgratta saanute hinded 20-30% võrra paranenud.

Meeskond loodab, et nende projekt kasvatab järelkasvu ka Aafrika profiratturitele. Tiimipealik Doug Ryder ütleb: «meie Aafrika unistuse täitumiseks on vaja, et rohkem inimesi tervel kontinendil sõidaks jalgrattaga. Rattaga sõitmine tähendab paljude arvates, et oled auto ostmiseks liiga vaene. Loodame, et huvi rattaspordi vastu muudab sellist mõtteviisi. »

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles