Šokeeriv juhtum Saksamaal: Baieri naine tunnistas kohtus üles kaheksa imiku mõrva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüalune Andrea G. täna Coburgi kohtus.
Süüalune Andrea G. täna Coburgi kohtus. Foto: SCANPIX

Täna Saksamaal Coburgis toimunud kohtuistungil tunnistas 45-aastane sakslanna üles kaheksa vastsündinu mõrva. Naisele esitati mõrvasüüdistus ning tema 55-aastasele abikaasale süüdistus mõrvale kaasaaitamises.

Imikute laibad leiti möödunud aastal Baierimaal asuva väikelinna Wallenfelsi ühest kodust.

Andrea Göppnerit süüdistatakse neljakordses mõrvas, sest kolmel juhul polnud kohtuarstidel laipade lagunemiste tõttu võimalik tuvastada, kas lapsed olid üldse elavana sündinud. Ühel juhul sündis laps kindlasti surnult, kirjutas täna Austria väljaanne Kurier.

Lugu jõudis päevavalgele mullu novembris, kui naaber avastas juhuslikult süüdistatavate majast lapse laiba ning kutsus politsei, kes leidsid kodu läbi otsides veel seitse laipa. Juhtum leidis kohalikus meedias laialdast kajastust ning põhjustas šokki kogu riigis.

Süüdistuse põhjal leidsid teod aset 2003. aastal alanud kümneaastase perioodi jooksul, millesse rasedused mahtusid. Süüdistajate sõnul oli Göppner lapsed kodus köögis sünnitanud ning kui vastsündinud karjuma hakkasid, lämmatas ta nad ära.

Naise kaitsja rääkis eile kohtus, et too oli lapsed rätikutesse mähkinud ja seejärel majja ära peitnud, olemata sellest, kas nood näitasid elumärke või ei. Surnukehad leiti lõpuks kilekottidesse pakituna.

Kokku kolides oli naisel varasemast abielust kaks last ning mehel samuti. Seejärel said nad veel ühiselt kaksikutest tüdrukud ja veel ühe tütre - rohkem järeltulijaid nad ei soovinud.

Sellest hoolimata jätkasid nad süüdistajate sõnul seksuaalsuhteid, ilma et oleks ühtegi rasestumisvastast vahendit kasutanud või end steriliseerida lasknud.

Naise kaitsja rääkis täna veel kohtus, et tolle kaheksa saatusliku raseduse eel oli naine oma abikaasaga vaielnud abordi tegemise üle, kuid selleni ei jõudnud ta kunagi.  

Maja Wallenfelsis, kust politsei leidis mullu novembris kaheksa imiku laibad. Foto: Scanpix
Maja Wallenfelsis, kust politsei leidis mullu novembris kaheksa imiku laibad. Foto: Scanpix Foto: NEWS5 / FRICKE/AFP

Wallenfelsi elanikud olid toimunust šokeeritud, sest paar oli käitunud meeldivalt ja mitte kahtlusi äratavalt. Ka polnud keegi tähele pannud naise rasedusi, ehk seetõttu, et too peitis seda lohvakamate riietega.

Saksa meedia teatel on kohtuprotsessi peamine küsimus see, millised psühholoogilised ja sotsiaalsed olud võisid naise käitumist mõjutada ning kas teda üldse saab võtta kriminaalvastutusele.

Naise abikaasa olevat laste suremise ajal olnud ära, kuid süüdistajad usuvad, et ta teadis, mida naine teeb ning oli sellega nõus.

Paar oli elanud lahutuseni majas, kus laste laibad hiljem leiti, kuid pärast lahkuminekut kolisid mõlemad sealt ära.

Kohtuotsus kuulutatakse tõenäoliselt välja 20. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles