Dallase tulistajal oli kaks püstolit ja poolautomaat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dallase politseinik möödunud neljapäeval tulistamisintsidendi järel.
Dallase politseinik möödunud neljapäeval tulistamisintsidendi järel. Foto: SCANPIX

USAs Dallases viis politseinikku tapnud Afganistani sõja veteran oli rünnaku hetkel relvastatud kahe püstoli ja poolautomaadiga, teatas teisipäeval korrakaitseametnik.

Anonüümsust palunud ametniku sõnul olid Micah Johnsonil kaasas püstolid Glock 19 Gen4, 6,35 mm kaliibriga Fraser ja Vene päritolu poolautomaat Saiga, kui ta neljapäevase veresauna järel robotpommi plahvatuses hukkus. Kõik relvad olid hangitud seaduslikult.

Dallase linnapea Mike Rawlingsi sõnul kandis 25-aastane Johnson rünnaku ajal kuulivesti. Lisaks viiele hukkunud politseinikule sai rünnakus haavata veel neli korrakaitsjat ja kaks tsiviilisikut.

Dallase veretööle eelnes kaks vahejuhtumit, kus valged politseinikud lasid kahtlastel asjaoludel maha mustanahalise mehe.

Johnsoni Dallase piirkonna kodust leiti pommimaterjale ning lahingutaktikat käsitlev juhend. Politsei usub, et ta kavandas rünnakut pikka aega ning sel nädalal aset leidnud kaks politseivägivalla juhtumit sundisid ta tegutsema.

Uurijad hinnangul kavandas Johnson teisigi rünnakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles