Itaalia rongiõnnetuse ohvrite arv on tõusnud 25 inimeseni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Matteo Renzi Puglias rongiõnnetuspaigas
Itaalia peaminister Matteo Renzi Puglias rongiõnnetuspaigas Foto: SCANPIX

Italias Puglia piirkonnas Corato ja Andria vahelisel raudteelõigul leidis eile aset kahe rongi kokkupõrge, milles nüüdsetel andmetel hukkus vähemalt 25 inimest ja kümned said vigastada.

Sündmuspaika külastanud Itaalia peaministri Matteo Renzi teatel uurib valitsus, miks nii suure ohvrite arvuga rongiõnnetus aset leidis ning ta tunneb hukkunute peredele kaasa, edastab The Guardian.

Eile kell 11.30 kohaliku aja järgi aset leidnud kahe rongi kokkupõrkes said kolmes kupees olnud inimesed kannatada, kellest osad jäid küll ellu, kuid nende seisund on kriitiline. Medtöötajate teatel võib ohvrite arv veelgi kerkida, sest raskeid vigastusi on vähemalt 50 inimesel.

Võimud palusid veredoonoreid, et Puglia haiglatesse viidud kannatanud saaksid lisaverd.

Itaalia raudteepolitsei juhi Giancarlo Conticchio sõnul sõitis üks rongidest valel ajal vales kohas ja selle tõttu saigi kokkupõrge tekkida, kuid veel ei ole teada, kuidas juhtum alguse sai.

Õnnetuspaiga lähedase Corato linnapea Massimo Mazzilli teatas, et ala nägi välja nagu seal oleks toimunud lennuõnnetus, mitte rongiõnnetus.

Tuletõrjujate juhi Luca Cari teatel leidsid nad pooleldi hävinenud vagunist poisi, kes oli imekombel ellu jäänud.

Mõlemal õnnetusrongil oli neli vagunit ning meedias levivatel fotodel on näha, et kokkupõrke tagajärjel sai osa vaguneid kannatada ja paiskus teelt välja. Neli vagunit jäid teele, üks kukkus teelt ja kolm vagunit hävinesid.

Lisaks peaminister Renzile sõitis õnnetuspaika Itaalia transpordiminister Graziano Delrio, et uurida juhtunut.

Itaalia parlamendi spiiker Laura Boldrini avaldas hukkunute peredele ja kannatada saanutele kaastunnet.

Itaalias oli eelmine suure ohvrite arvuga rongiõnnetus 2009. aastal kui Itaalia keskosas Viareggios kaubarong välja sõitis ja süttis ning selle tagajärjel hukkus tulekahjus üle 30 inimese, kes elasid raudtee juures. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles