Rootsi ja Taani vahel lahvatas Twitteri-sõnasõda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Süütust märkusest vaiba teemal lahvatas Twitteris Taani ja Rootsi vaheline sõnasõda.

Möödunud nädalal ilmus Rootsi riiklikule Sweden.se kontol kommentaar, et rootslastele ei meeldi kogu põrandat katvad suured vaibad, kuid kohe ilmus Taani välisministeeriumi kontole sama märkus, et kogu põrandat katvaid vaipu vihkavad ka taanlased.

Siis teatasid rootslased enam mitte vaiba teemal, vaid et Rootsis on järvi, mis on sama suured kui kogu Taani.

Taanlased vastasid pilades Rootsi äärmuslikult reguleeritud ühiskonda: «Kõik, mis ei ole Rootsis keelatud, on kohustuslik».

See pani Rootsi poole teatama, et varsti tuleb Suur-Rootsi, mille osa on ka Taani. See oli Rootsi vaste taanlaste Suur-Kopenhaagenile, mis loodi majandust ja turundust silmas pidades.

Rootsit ja Taanit ühendab üle Sundi väina kulgev sild, mis on parandanud Taani pealinna Kopenhaageni ja Rootsi Skåne ala koostööd ning Suur-Kopenhaageni eesmärgiks on meelitada ligi rootslastest investoreid ja turiste.

Taani vastas rootslaste Suur-Rootsi teatele, et pooled rootslastest on valmis andma Skåne Taanile.

Rootlaste teatel neile taanlased meeldivad, kuid vaid siis, kui tegemist on asüülitaotlejatega. Möödunud aastal saabus Rootsi 160 000 põgenikku, kellest suur osa tuli Taani kaudu.

Taani teatel said ka nemad põgenikke, kelleks on üle Sundi väina ujunud Rootsi põdrad.

«Anname teile ühe põdra ja te lasete selle maha. Kuidas te saaksite võtta vastu 400 000 põtra?» imestasid rootslased. See oli vihje, et just nii palju on Skåne linnades Malmös ja Helsingborgis elanikke.

Siis võeti ette keel. Rootsi tviit jätkus, et ei ole saada aru, kas taanlane räägib taani keelt või hakkab teda lämmatama suus olev kuum kartul.

Taanlased panid vastu, et rootslased piinavad rootslasi ja panid lingi lehekülje The Local artiklile, milles kirjeldatakse, kuidas Rootsi politsei arreteeris joobes rootslase, kes ajas suust arusaamatuid roppusi välja.

«Armsad taanlased, et olete joobes ka siis, kui meie oleme juba kained,» teatasid rootslased.

Nagistamine jätkus mägede, saarte ja randade teemal.

«Hei Taani, kas tunnete värsket õhku? Rootsi alast on 53,1 protsenti kaetud metsaga,» nentis Rootsi pool.

Taani vastas, et neid ümbritseb meri ja selle tõttu on väike Merineitsi taanlane.

Sweden.se juhi Ferencz Thuroczya sõnul ei saa Rootsi-Taani sõnaduelli tõsiselt võtta, sest tegemist oli kahte riiki reklaamiva kampaaniaga.

«Kontakteerusin taanlastega ja küsisin, kas nad on huvitatud Twitteri-riiust. Sain Taani välisministeeriumist vastuse, et nad on nõus,» selgitas Thuroczya.

Inglise keeles toimunud kampaania õnnestus ja paljud välismeedia allikad teatasid Rootsi ja Taani viikingite vahelisest madistamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles