Lõuna-Korea pokemonikütid põrkuvad Põhja-Korea takistuse otsa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Nintendo megahitt Pokemon GO põrkub Lõuna-Koreas takistuste otsa, kuna Google`i kaardirakendus on Põhja-Koreast tuleneva turvariski tõttu piiratud, vahendab Reuters.

Pokemon GO on virtuaalmaailma ja reaalsust ühendav mäng, kus mängijad peavad pokemonide püüdmiseks ja treenimiseks maastikul ringi liikuma, kasutades selleks Google Maps`i teenust. Paraku on enamik kaardirakenduse funktsioonidest rahvusliku julgeoleku tõttu Lõuna-Koreas piiratud.

«Tulenevalt valitsuse piirangutest kaardiinfo kättesaadavuse osas, ei saa Pokemon GO korralikult Lõuna-Koreas töötada,» sõnas asjaga kursis olev isik, kes soovis, et talle ei viidataks kui ametlikule esindajale.

Mõned fännid on tormanud Põhja-Korea piiri ääres asuvasse Sokcho linna, kus mängu on võimalik piiranguteta kasutada, kuna see ei ole Google Maps`i andmebaasis määratud Lõuna-Korea territooriumina.

Sokcho linn on hiljutistelt arengutelt kasu lõiganud, jagades kaarte tasuta wi-fi levialade kohta ning reklaamides end sotsiaalmeedias kui ainukest Pokemon GO pühapaika Korea poolsaarel.

Lõuna-Korea on maailma suuruselt neljas mänguturg Hiina, USA ja Jaapani järel ning piirangud Lõuna-Koreas võivad Nintendole tuua kaasa olulise turuosa kaotuse.

Mängu populaarsus on tõstnud Nintendo aktsiaid 46% võrra, lisades ligi 10 miljardit dollarit kompanii turuväärtusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles