Hispaania poekett vallandas töötajad saiakeste söömise eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania poekett vallandas töötajad saiakeste söömise eest.
Hispaania poekett vallandas töötajad saiakeste söömise eest. Foto: SCANPIX

Hispaania poekett Mercadona vallandas kaks oma töötajat, sest nad jäid vahele «parim enne» ületanud saiakeste söömisega.

María Ángeles García ja Patricia Román vallandati juuni alguses Mercadona supermarketist. Vallandamise põhjuseks oli 15 senti maksnud küpsetiste söömine, mille «parim enne» kuupäev oli ületatud ja mis oleks läinud äraviskamisele.

Vallandatud naised töötasid Jerezi linnas asuvas Mercadona poes. Vahetuse lõpus pakkus küpsetiste letis töötanud kolleeg neile saiakesi, mis oleks päeva lõpus ära visatud. Töölised jäid vahele kaupluse juhatajale, kes nad oma kabinetti kutsus.

Mõlemad naised vallandati töölt ebaprofessionaalse käitumise tõttu. Asjaolusid ei pehmendanud ka see, et nad maksid järgmisel päeval söödud saiade eest.

García oli Mercadona poeketis töötanud 16 aastat ja leidis, et vallandamine oli ebaaus. Román oli samas ketis töötanud 6 aastat. Ta tunnistas, et elu on pärast vallandamist olnud väga keeruline. Mõlemad naised on üksikemad.

Ametiühing CNT on meediale öelnud, et selline käitumine on Mercadona jaoks tavapäraseks saanud ja tegu pole ainsa negatiivse juhtumiga, millega poekett viimastel aastatel silma on paistnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles