David Cameron pidas viimase kõne peaministrina (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron oma viimast kõnet pidamas
David Cameron oma viimast kõnet pidamas Foto: AFP/SCANPIX

David Cameron pidas meediale oma viimase kõne peaministrina ja on teel Buckinghami paleesse, et positsioon oma järglasele Theresa Mayle üle anda.

Kõnes sõnas Cameron, et peaministriamet oli tema elu suurim au ning et ta on valmis lahkuma. Samas tänas ta oma naist ja lapsi, kes toetavalt teda kõne pidamisel saatmas olid. 

Peale teatepulga üleandmist ja kuninganna poolset ametissenimetamist saabub uue peaministrina Downing Streetile Theresa May, kes teadete kohaselt lühikese kõne peab.

20.08 Theresa Mayst sai ametlikult uus Suurbritannia peaminister.

Theresa May ja tema abikaasa peaministri residentsi ees. Allikas: Scanpix
Theresa May ja tema abikaasa peaministri residentsi ees. Allikas: Scanpix Foto: Hannah McKay/PA Wire/Press Association Images

Esimeses Downing Street maja number 10 ees peetud kõnes lubas May töötada kõigile parema Suurbritannia nimel. Samuti pöördus brittide teine naisest riigijuht otse nende inimeste poole, kes saavad oma eluga vaevu hakkama ja on üle töötanud, lubades neile suuremat kontrolli oma eluolu üle. 

Mayd saatis tema abikaasa ja pärast kõne lõppu suundusid nad oma uude elukohta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles