Gruško eitas Venemaa sõjalist tegevust Ukrainas (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipp.
Ukraina lipp. Foto: SCANPIX

Vene alaline esindaja NATO juures Aleksandr Gruško eitas kolmapäeval Vene sõjalist tegevust Ukrainas.

«Igatahes ei ole Ukrainas mingit Venemaa sõjalist tegevust,» ütles Gruško Brüsselis ajakirjanikele pärast NATO-Vene nõukogu kohtumist.

«Lahenduste otsimine Ukraina konfliktile sõltub Kiievi võimest liikuda plaanipäraselt edasi poliitiliste sammudega,» lausus Vene diplomaat.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ütles pärast nõukogu kohtumist, et liitlastel ja Venemaal on sügavad ja püsivad erimeelsused Ukraina osas.

Gruško ütles ka seda, et NATO meetmed alliansi idatiival ei ole õigustatud, sest need on üleliigsed ja kontraproduktiivsed.

«NATO on tüürimas meid tagasi külma sõja atmosfääri ning Venemaad ei huvita vastasseisu mudel, mida NATO meile peale surub,» sõnas Vene diplomaat.

«Allianss sunnib Venemaad kohandama oma vägede asetust läänesuunal vastavalt uuele julgeolekuolukorrale,» nentis Gruško, lisades: «Mõistagi teeb meie pool kõik vajaliku riigi kaitsevõime usaldusväärseks tagamiseks sellel suunal.» 

NATO liidrid kiitsid eelmisel nädalal Varssavi tippkohtumisel heaks nelja tuhandemehelise pataljoni paigutamise Baltimaadesse ja Poola, et suurendada nn eesliiniriikide kindlustunnet ja tugevdada alliansi heidutusvõimet.

Allianss jõudis kokkuleppele heidutuse ja dialoogi kaksikpoliitikas Venemaa suunas.

Kolmapäeval peeti teine NATO-Vene nõukogu istung pärast Krimmi annekteerimist ja konflikti puhkemist Ida-Ukrainas pärast mida peatas NATO praktilise koostöö Venemaaga. Eelmine istung peeti aprillis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles