USA saadab ligi 50 sõdurit Lõuna-Sudaani saatkonda kaitsma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Sudaanis on olukord ärev.
Lõuna-Sudaanis on olukord ärev. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama teatas 47 sõduri saatmisest Lõuna-Sudaani, kus ähvardab uuesti puhkeda kodusõda, et kaitsta Ühendriikide saatkonda ja selle personali ning USA varasid riigis.

Obama ütles kirjas kongressile, et Djiboutis on valmis Lõuna-Sudaani suunduma veel 130 sõdurit.

Valge Maja avaldatud kirjas teatati ühtlasi, et sõdurid on lahingvarustuses ning nad jäävad Lõuna-Sudaani julgeolekuolukorra paranemiseni.

USA Aafrika väejuhatuse (AFCOM) esindaja Jennifer Dyrcz teatas varem 40 Ühendriikide sõduri jõudmisest Lõuna-Sudaani pealinna Jubasse.

Taaspuhkenud sõjategevus Lõuna-Sudaani valitsusvägede ja endiste mässuliste vahel on tekitanud kartusi maailma noorima riigi võimalikust tagasilibisemisest kodusõtta.

Reedest esmaspäeva õhtuni sai Jubas kokkupõrgetes surma mitusada sõdurit. Tule alla jäid ka ÜRO rajatised ning hukkus mitu maailmaorganisatsiooni sinikiivrit ja tsiviilelanikku.

Esmaspäeva õhtul teatas president Salva Kiir vaherahu kehtestamisest, millega liitus endiste mässuliste liider, asepresident Riek Machar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles