Peruu kuulutas Zika viiruse tõttu välja hädaolukorra

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peruus Limas hoiatatakse kampaania korras zika-viiruse eest
Peruus Limas hoiatatakse kampaania korras zika-viiruse eest Foto: SCANPIX

Peruu võimud kuulutasid Zika viiruse kiire leviku tõttu riigi põhjaosas välja kolmekuulise hädaolukorra.

Mitmed uudisteagentuurid viitasid Peruu meditsiiniekspertidele, kelle teatel on selles riigis diagnoositud 102 inimesel Zika viiruse nakkus.

Võimud edastasid teate 90 päeva kestva eriolukorra kohta riigi suurimas väljaandes El Peruanos, mille kohaselt teevad tervishoiuministeerium ja kohalikud omavalitsused pingutusi, et takistada haiguse levikut.

Peruu naaberriigis Brasiilias on umbes 1600 last sündinud koos selle viirusega. Lisaks ohustab nimetatud viirus augustis toimuvatel Rio de Janeiro olümpiamängudel osalevaid sportlasi ja spordisündmusele saabuvaid turiste.

Meditsiiniekspertide teatel võib Zika viirus levida ka kaitsmata vahekorras olles.

Zika viirus algab nagu tavaline gripp, sellega võivad kaasneda naha- ja närviprobleemid. Kui gripp ei tekita enamikul juhtudel neuroloogilisi probleeme, siis Zika viirus võib neid tekitada. Üks neist on Guillain-Barré sündroom, mis on kiiresti tekkiv polüneuropaatia.

See haigus toob kaasa närvikahjustusi, mille puhul keha teatud piirkondades väheneb tundlikkus ja tekivad lihasfunktsiooni häired. Polüneuropaatia puhul kahjustuvad esmalt jalalabad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles