Euroopa Parlamendi esimees sarjas Briti uut valitsust (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Schulz.
Martin Schulz. Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Parlamendi esimees Martin Schulz sarjas täna Briti peaministri Theresa May uut valitsust, öeldes, et selle moodustamisel ei ole lähtutud rahvuslikest huvidest, vaid püütud lahendada konservatiivide sisevastuolusid.

Tema sõnul sarnaneb see selles mõttes May eelkäija David Cameroni kabinetiga.

«Me töötame neil rasketel aegadel konstruktiivselt vastvalitud Briti valitsusega, nagu me oleme teinud seda ka varem,» seisab Schulzi avalduses.

«Samas näitab uue valitsuse koosseis, et selle fookus on suunatud vähem riigi tulevikule kui tooride partei sisemise ühtekuuluvuse leidmisele,» lisas ta.

«Uus valitsus jätkab sealt, mis oli selle õnnetu referendumi alguspunktiks,» lisas ta, viidates Cameroni otsusele korraldada referendum Ühendkuningriigi liikmesuse üle EL-is, et rahustada nõnda erakonna euroskeptilist tiiba.

«Poliitiliste otsuste keskmes ei ole selle riigi heaolu, vaid parteisisesed kalkulatsioonid,» jätkas ta.

«Ühendkuningriik peab lõpetama selle ohtliku nõiaringi, millel on otsesed mõjud ülejäänud Euroopale. Me oleme Euroopas ebakindlas ja raskes olukorras, mistõttu kõik asjassepuutuvad peavad tegutsema vastutustundlikult,» märkis ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles