Soome loto rekordsumma läks kolme vahel jagamisele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotopallid.
Lotopallid. Foto: SCANPIX

Soomlaste seas lotopalaviku põhjustatud rekordiliselt suur võidusumma 7,4 miljonit eurot läks eile õhtul jagamisele kolme inimese vahel.

Riikliku hasartmängufirma Veikkaus Oy andmetel ostsid soomlased lotopileteid 17,9 miljoni euro eest, mis on paremuselt neljas käibenumber, teatas firma.

Näiteks mullu sügisel, kui loosi läks 7,2 miljonit eurot, ostsid lotosõbrad pileteid 19,2 miljoni eurot eest. Tookord läks võit ühele inimesele.

Veikkaus Oy andmetel soetas eilseks loosimiseks pileti ligi kaks miljonit inimest. Miljoneid toonud lotopiletid seitsme õige numbriga (4, 12, 14, 16, 23, 25, 30) osteti Helsingist, Pohjois-Pohjanmaalt ja Kesk-Soomest.

Hasartmängufirma loodab Soome tuua ka Euroloto, kus peavõit võib küündida saja miljoni euroni. Läbirääkimised Veikkaus Oy ja Euroloto vahel käivad. Praeguste oletuste järgi võib uus loto jõuda Soome kevadel 2012.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles