ÜRO: Donbassi konfliktis on hukkunud 2000 tsiviilisikut (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Kuni kaks tuhat tsiviilisikut on hukkunud Donetski ja Luganski oblasti asulate tulistamise käigus, teatas ÜRO inimõiguste seire missiooni juht Fiona Frazer täna. 

«ÜRO inimõiguste voliniku ametkonna hinnangul on relvakonfliktis saanud surma kuni kaks tuhat inimest. Suurem osa surmadest, mis on registreeritud nii Ukraina valitsuse kontrolli all, kui ka sisside käes oleval alal, leidis aset asulate huupi tulistamise tagajärjel,» ütles Frazer Kiievis teabetunnis.

«Ei sissirühmad ega Ukraina valitsus pole võtnud vastutust ühegi tsiviilelaniku surma eest, mis on aset leidnud lahingutegevuse käigus,» rõhutas missioonijuht. Frazeri sõnul peavad tülipooled humanitaarõigustest rangelt kinni pidama. 

Lisaks on dokumenteeritud ka arvukalt alistunud või muul viisil lahingutegevuses osalemisest loobunud inimeste surmasid, meelevalla ohvreid, vahi all pidamise ajal surnuid ja teadmata kadunuks jäänuid.

Selliste surmade arv võib Fazeri hinnangul ulatuda mitmesajani ning neid on leidnud aset ka isehakanud vabariikides.

ÜRO hinnangul on Donbassi relvakonflikti algusest hukkunud 9 740 inimest ja 21 880 saanud kannatada, ohvrite hulgas on umbes 2000 tsiviilisikut. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles