Rootsi valmistub enda peale võtma USA-sse lendajate piirikontrolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arlanda lennuväli Stockholmis
Arlanda lennuväli Stockholmis Foto: SCANPIX

Rootsi ja USA on lõpetanud läbirääkimised, mille tulemusena on Ameerika Ühendriigid valmis loovutama Rootsist USA-sse lendavate reisijate piiri-, tolli- ja turvakontrolli Stockholmile, seni on USA-l niisugune kokkulepe üksnes Iirimaaga, kirjutab uudisteagentuur TT.

Rootsi valitsus on teinud ülesandeks koostada vastav seaduseelnõu. Rootsi loodab selle süsteemi tööle saada hiljemalt 2018. aasta suvel.

«See on Rootsile tähtis ja aitab tugevdada sidemeid USA-ga. Pärast Brexitit on sellel veel lisamõõde,» ütles Rootsi majandusminister Mikael Damberg TT-le.

Ministri sõnul suurendab see firmade huvi oma peakontor Rootsi paigutada. Ta on veendunud, et Arlanda saab juurde välisinvesteeringuid ja Stockholmi piirkonda tuleb firmasid juurde.

Edaspidi hakkab Arlanda lennujaamas USA-sse lendajaid kontrollima Ameerika personal. USA-sse jõudes neid enam ei kontrollita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles