Advokaadid: Magonis ja Ossinovski pole Läti Raudtee asjus ametnikule pistist pakkunud

LETA/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Raudtee eksjuht Uģis Magonise vastu esitatud süüdistusega on seotud ka Oleg Ossinovski.
Läti Raudtee eksjuht Uģis Magonise vastu esitatud süüdistusega on seotud ka Oleg Ossinovski. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Läti Raudtee (LDZ) altkäemaksujuhtumi kaks peamist kahtlusalust, kompanii endine juht Uģis Magonis ja Eesti ärimees Oleg Ossinovski ei pakkunud Läti korruptsioonivastase võitluse büroo (KNAB) kriminaaljälituse osakonna vallandatud juhile Juris Jurašsile mingit altkäemaksu, ütlesid advokaadid täna Läti uudisteagentuurile LETA.

Magonise advokaat Janis Rozebergs ja Ossinovskit esindav Saulvedis Varpins ütlesid, et nende kliente ei ole küsitletud seoses pistisega, mida Jurašsi väitel olevat talle pakutud, vähendamaks raudtee eksjuhi vastu esitatud süüdistust.

Rozenbergs märkis, et miljoni euro suuruse pistise pakkumises Jurašsile ei oleks olnud mingit mõtet, kuna KNAB-i kriminaaljälituse osakonnal ei ole volitusi muuta kirminaalsüüdistusi.

Seda saab teha palju väiksemate kuritegude korral ainult juhtumi eest vastutav uurija.

«Ossinovskit ei ole Jurašsi nimetatud faktiga seoses küsitletud. Ta ei ole pakkunud (Jurašsile mingit pistist) ega instrueerinud kedagi sellist pakkumist tegema. Ossinovski usub, et polnud mingit põhjust teha sellist pakkumist, kuna ta kinnitab ka seda, et ei ole pakkunud altkäemaksu Magonisele,» ütles Varpins.

Läti raudtee korruptsiooniasjas pidasid Läti ametivõimud möödunud aasta suvel kinni Läti raudtee endise juhi Uģis Magonise, kelle vastu on nüüdseks esitatud süüdistus 500 000 euro suuruse altkäemaksu vastuvõtmise eest. Altkäemaksu andmises on süüdistuse saanud suure tõenäosusega Eesti ettevõtja Oleg Ossinovski, kes soovis selle eest, et Läti raudtee tütarfirma LDz Ritosa Sastava Serviss ostaks tema ettevõtte Skinest käest mitme miljoni euro eest neli vana vedurit.

Jurašsi sõnul pakuti talle miljon eurot, et ta vähendaks Läti raudtee (LDZ) endise juhi Magonise vastu altkäemaksu võtmise tõttu esitatud süüdistuse ümber süüdistuseks mõjuvõimuga kauplemises, mille eest oleks võimalik karistus oluliselt väiksem. Ametnik andis altkäemaksu pakkumisest teada KNAB-i juhile Jaroslavs Streļčenoksile, kuid ametlikku uurimist ei järgnenud, rääkis Jurašs intervjuus ajakirjale Ir.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles