Piltuudis: Nice´i rünnaku sümboliks sai hukkunud laps, kelle juures on nukk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Nice´is hukkunutest, kes on laps
Üks Nice´is hukkunutest, kes on laps Foto: SCANPIX

Eile tähistasti Prantsusmaal riigipüha Bastille`päeva, kuid paljude prantslaste jaoks lõppes see traagiliselt, kui riigi lõunaosas Nice`is relvalaadungis veoauto rahvamassi sõitis ja selle tõttu umbes 80 inimest elu kaotas ja 100 vigastada sai.  

Prantsuse võimude teatel hukkus Promenade des Anglais`s aset leidnud juhtumis ka lapsi.

Maailma meedias ja sotsiaalmeedias levib pilt, millest on kujunenud selle rünnaku sümbol. Meditsiinilise soojenduskatte all on hukkunud laps, kellest paistab vaid peanupp roosa mütsiga. Tema juures on punakas kleidis nukk. Selle foto tegi uudisteagentuuri Reuters fotograaf Eric Gaillard.

Fotograaf tegi selle pildi siis, kui rünnaku ulatus hakkas selguma ning infot oli 30 hukkunu kohta.

Veoauto sõitis Nice`is rahvamassi rannapromenaadil, kus oli siis tuhandeid inimesi ning liikus seal vigastades ja tappes edasi umbes kaks kilomeetrit.

Politsei lasi autojuhi maha ning masina läbiotsimisel leiti käsirelvi ja granaate.

Veel ei ole teada, kes oli selle rünnaku taga. Politsei leidis rünnakuautost isikutunnistuse, mis kuulub 31-aastasele Tuneesia juurtega prantslasele. See isik on tuvastamisel. 

Paljude riikide juhid mõistsid Nice´is toimunu hukka. Aasia ja Euroopa riikide juhtide ASEMi nõupidamisel  Mongoolias Ulaanbaataris toimus pärast Nice`i rünnakut üheminutiline leinaseisak. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles