Barack Obama Nice´i rünnakust: prantslased hoiavad kokku ja on tugevad (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama teatas Prantsusmaal Nice´is eile hilisõhtul aste leidnud autorünnaku järgselt, et prantslased hoiavad kokku ja on tugevad.

Eilses tragöödias hukkus vähemalt 80 inimest ja sai vigastada 100, edastab vox.com.

«Bastille`päeval on tähtis tõsta esile, kuidas Prantsuse Vabariik on kogu maailmale demokraatia ja tugevusega eeskujuks. Prantslaste jõud on see, mis aitab neil ka nüüdsete inimkaotustega toime tulla,» lausus Obama, mõistes samas rünnaku hukka.

Obama teatel pakkus USA Prantsusmaale juhtunu uurimisel abi nii ekspertide kui tehnika näol. USA presidendi arvates oli suure tõenäosusega tegemist terrorirünnakuga.

Umbes kell 23.30 kohaliku aja järgi sõitis relvalastis veoauto Nice´i rannapromenaadil Boulevard des Anglais`s rahva sekka ajal, mil seal oli palju inimesi, kes tähistasid rahvuspüha.

Politsei andmetel väljus rahvast autoga üle sõitnud juht masinast ja avas tule, tappes veel inimesi. Korrakaitsjad lasid ründaja maha.

Prantsuse võimude teatel uuritakse juhtunut kui terrorirünnakut, kuid alles põhjalik uurimine näitab, kas see oli terrorirünnak, mille taga võivad olla äärmuslased või oli tegemist niiöelda üksiküritajaga.

Prantsuse meedia teatel oli nüüdne rünnak ulatuslikum kui satiirilehe Charlie Hebdo toimetusse tehtud rünnak 2015. aasta jaanuaris.

Prantsusmaa president François Hollande pikendas Nice´i sündmuste tõttu riigis eriolukorda kolme kuu võrra. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles