Välisminister mõistis hukka jõhkra terrorirünnaku Nice’is (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Marina Kaljurand.
Välisminister Marina Kaljurand. Foto: SCANPIX

Välisminister Marina Kaljurand mõistis hukka jõhkra terrorirünnaku Nice’is, Prantsusmaal, kus hukkus esialgsetel andmetel üle 80 ja sai vigastada kümneid inimesi.

«Mõtlen täna kõigile Prantsusmaa rahvuspüha õhtul toimunud barbaarses terrorirünnakus hukkunute lähedastele ja viga saanud inimestele. See on rünnak kõigi vabadust ja võrdsust taotlevate rahvaste, ka meie väärtuste vastu. Euroopa ja meie kodanike julgeolek on täna meie olulisim väljakutse ning peame ühiselt vastu astuma neile, kes ei austa inimelu ega teisi põhiväärtusi. Eesti annab oma panuse, et võidelda veelgi otsustavamalt ja efektiivsemalt terrorismi vastu. Teeme seda koos teiste riikidega ja rahvusvaheliste organisatsioonidega,» ütles välisminister.  

«Kuna esialgsetel andmetel on rünnakus viga saanud ka Eesti kodanikud, puudutab see terrorirünnak meid kõiki. Välisministeerium teeb kõik selleks, et selgitada välja Eesti kodanike ja elanikega seonduv ja abistada neid, kes abi vajavad. Selleks teeme koostööd Prantsuse ja Nice'i ametivõimudega,» lisas ta.

Välisministeerium paneb Nice’i piirkonnas viibivatele eestlastele südamele, et nad annaks endast lähedastele märku. Lähedastel, kellel ei ole õnnestunud piirkonnas viibivate eestlastega kontakti saada, palume pöörduda välisministeeriumi poole telefonil +372 53 01 9999 või konsul@mfa.ee

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles