Brexitiga kasvas Euroopas järsult toetus ELile (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopas on toetus Euroopa Liidule pärast Suurbritannia referendumil langetatud lahkumisotsust järsult tõusnud, ilmnes värskest Prantsuse arvamusuuringust.

Ühendkuningriigi referendumijärgse kriisiga seoses oli kuues Euroopa riigis korraldatud küsitluse kohaselt hoogsalt kasvanud nende inimeste hulk, kelle hinnangul on ELi kuuluda parem kui sellest väljaspool olla.

«Kodanikud reageerivad nii arvatavale mõjule, mida Brexit avaldab Euroopa projektile, ja nende enda riigi majandusele, kuid see väljendab ka nende enda suhet ELi,» märkis IFOP.

Prantsusmaal oli toetus Euroopa Liidule kasvanud 2014. aastaga võrreldes 19 protsenti 67 protsendile, Saksamaal 18 protsenti 81 protsendile, Itaalias neli protsenti 59 protsendile, Hispaanias üheksa protsenti 81 protsendile ja Belgias 10 protsenti 75 protsendile.

Poolas eelistas ELi kuulumist mittekuulumisele 89 protsenti, kuid seal varem sellist küsitlust ei ole korraldatud.

Peegeldades kasvavat toetust ELile, arvas 55 protsenti sakslastest, 53 protsenti prantslastest ja 51 protsenti hispaanlastest, et lahkumiskõnelustel ei peaks Suurbritanniale mingeid järeleandmisi tegema.

Itaalias ja Belgias oli vastav näitaja 47 protsenti ning Poolas vaid 27 protsenti.

Kõigis kuues riigis toetaks referendumil enamus ELi jäämist.

IFOP küsitles igas kuues riigis tuhandet inimest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles