Kashmiri vägivallalaines on hukkunud 38 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India sõdurid end kaitsmas.
India sõdurid end kaitsmas. Foto: SCANPIX

India põhjaosas asuvas Kashmiris on üle nädala kestnud vägivallalaines hukkunud juba 38 inimest ja seda hoolimata liikumiskeelu karmistamisest, teatasid reedel võimuesindajad.

Viimaseks ohvriks oli teismeline, kes sai surma, kui sõdurid avasid tule nende laagrit rünnanud vihase rahvahulga pihta. Veel kolm meeleavaldajat sai üliraskelt haavata.

«Aga mida siis sõdurid peavad tegema? Nad tulistasid enesekaitseks,» ütles kohalik politseiametnik.

Veel üks noormees hukkus, kui politsei avas Yaripora külas tule jaoskonna põlema süüdanud inimeste pihta.

India võimud on laiendanud liikumiskeeldu üle terve Kashmiri oru, sealhulgas keskuses Srinagaris pärast eelmise nädalavahetuse kokkupõrkeid. Võimud kehtestasid India-poolses Kashmiris liikumiskeelu pärast seda, kui India sõdurid tapsid nädal tagasi piirkonnas mässuliste ühe olulisimatest komandöridest Burhan Wani. Viimane oli Kashmiri suurima mässuliste rühmituse Hizbul Mujahideen operatsioonide juht.

Wani hukkumise teate levides puhkesid Kashmiri lõunaosa rajoonides kokkupõrked, milles tuhanded inimesed loopisid India sõdureid kividega. Sõdurid vastasid kuulide ja pisargaasiga.

Hizbul Mujahideen on üks rühmitustest, mis on võidelnud aastakümneid Kashmiri iseseisvumise või Pakistaniga liitumise poolt.

Alates 1989. aastast kestnud sisekonfliktides on hukkunud kümneid tuhandeid inimesi, kellest enamik on olnud tsiviilisikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles