USA väed Türgis on viidud kõrgeimasse valmisolekusse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õhujõudude hävitajad A-10 Thunderbolt II Türgi Incirliki baasis
USA õhujõudude hävitajad A-10 Thunderbolt II Türgi Incirliki baasis Foto: SCANPIX

USA relvajõudude juhatus Euroopas on andnud Ühendriikide üksustele Türgis korralduse rakendada sealse riigipöördekatse järel maksimaalseid kaitsemeetmeid, teatas sõjaline allikas.

USA-l on Türgis 2200 sõdurit ja tsiviilteenistujat. Türgi kuulub NATO-sse ning on selles piirkonnas Ühendriikide võtmetähtsusega partner.

Umbes 1500 ameeriklast paiknevad Incirlikis, Türgi lõunaosas asuvas sõjaväebaasis, kust USA sõjalennukid sooritavad õhurünnakuid Islamiriigi vastu.

USA väed on viidud Türgis valmisolekutasemele «Delta», mis kehtestatakse siis, kui on käimas terroriünnak või on selle vahetu oht.

Delta tasemel peatatakse kõik vähemtähtsad tegevused ja kõik ressursid suunatakse kaitsepositsioonidele võimaliku rünnaku puhuks.

USA peatas õhurünnakud ISi vastu

USA sõjavägi peatas täna Türgi Incirlikiki baasist lähtuvad õhurünnakud äärmusrühmituse Islamiriik (IS) positsioonidele Süürias ja Iraagis, teatas Ühendriikide ametiisik.

Operatsioonid Incirliki õhujõudude baasist peatati seoses õhuruumi sulgemisega, mida lennukid kasutasid, ütles anonüümsust palunud kaitseametnik.

Türgi võimud sulgesid pärast riigipöördekatset julgeolekumeetmena Adana provintsis asuva Incirliki õhujõudude baasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles