Briti Brexiti-minister ei luba uutele tulijatele EL-ist tagatisi (3)

, BNSi välistoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia nn Brexiti minister David Davis
Suurbritannia nn Brexiti minister David Davis Foto: AP / Scanpix

Suurbritannia uue nn Brexiti ministeeriumi juht hoiatas, et need Euroopa Liidu riikidest pärit migrandid, kes saabuvad Ühendkuningriiki praeguse hetke ja riigi EL-ist ametliku lahkumise vahelisel ajal, ei pruugi saada õigust jääda.

David Davis ütles väljaandele Mail on Sunday, et ta peab Euroopa liidritega läbirääkimisi "helde kokkuleppe tagamiseks EL-i migrantidele, kes on siin (Ühendkuningriigis) praegu, ja helde kokkuleppe Briti kodanikele EL-is", kuid ei lubanud tagatisi uutele tulijatele.

"Võimalusi on erinevaid," ütles ta plaanide kohta, kuidas toime tulla saabujate arvu võimaliku hüppelise kasvuga vahetult enne Suurbritannia lahkumist EL-ist.

Suurbritannia peab tagama EL-i vaba liikumise reeglite täitmise kuni ametliku lahkumiseni, kuid seejärel on Londoni otsustada, kes võib riiki jääda.

Davis ütles, et läbirääkimised Suurbritannia lahkumise üle EL-ist algavad ilmselt mitte hiljem kui 2017. aasta alguses ning kestavad kuni kaks aastat. Seega võib Suurbritannia lahkuda EL-ist hiljemalt 2019. aasta alguses.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles