Relvastatud opositsioonigrupp tungis Jerevani politseijaoskonda (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Radikaalse opositsioonigrupi liikmed on Armeenias Jerevani ühes politseijaoskonnas võtnud pantvangi kaheksa korrakaitsjat, üks politseinik on tapetud, üks ründaja tõsiselt haavatud.

Riikliku julgeolekuteenistuse sõnul on hukkunud üks ja saanud viga kaks politseinikku, vabastatud on kaks pantvangi. Pashinyan`i sõnul on üks vabastatud pantvang kannatanud kõrge vererõhu käes.

Relvastatud rühmitus on pantvangi võtnud kaheksa korrakaitsjat, sealhulgas Armeenia asepolitseiülema kindralmajor Vardan Jegiazarjani.

Julgeolekuteenistus lükkas tagasi kuuldused riigipöördekatsest.

«Armeenia riik funktsioneerib normaalselt, politsei täidab avalikku korra ja julgeoleku kaitsmisel oma kohuseid.»

Korrakaitsejõud on ajanud tänavatelt laiali opositsiooni toetavaid meeleavaldajaid.

Opositsioonigrupiga läbirääkimisi pidanud Nikol Pashinyan`i sõnul on üks politseinik sündmuspaigal tapetud ning üks politseijaoskonna ründajatest peahaava tõttu kriitilises seisus.

«Relvastatud meestega peetakse hetkel läbirääkimisi, et nende alistumist organiseerida,» seisis Armeenia julgeolekujõudude avalduses.

Kinnitamata teadete kohaselt on üritatud ka vanglast kinnipeetavaid vabastada.

Osa Jerevani Erebuni tänavast, kus politseijaoskond asub, on julgeolekujõudude poolt suletud. Sündmuspaiga lähedal elavad inimesed on evakueeritud.

Opositsioonigrupp, kes kutsub ennast Uueks Parlamendiks, soovib ühe oma vangistatud liidri Žirair Sefiliani vabastamist. Sefilian vangistati eelmisel kuul, kuna ta kavandas relvastatud valitsuse kukutamist.

Sefilian on tugevalt kritiseerinud Armeenia presidenti Serzh Sargsyani ning väljendanud rahulolematust valitsuse sammude osas pikaajalise Mägi-Karabahhi konflikti asjus.

Varužan Avetisjan, kes on grupeeringu esindaja, kuulutas täna, et nad alustavad mässu, eesmärgiga valitsus kukutada ja poliitvangid vabastada. Üleskutse oli postitatud ka Avetisjan`i Facebooki kontole.

Täna oli mitmete Armeenia suurimate interneti teenusepakkujate võrkudes Facebookile ligipääs ajutiselt blokeeritud, tõenäoliselt eesmärgiga hoida inimesi liitumast mässulise opositsioonigrupi üleskutsega tulla tänavatele ja alustada valitsuse vastast ülestõusu.

Viimaste teadete kohaselt toimivad sidevõrgud siiski normaalselt.

Armeenia julgeolekuteenistuse sõnul levitavad pantvangivõtjad valeinformatsiooni, mille kohaselt on ka muid hooneid piirama asutud. Rahvusliku julgeolekuteenistuse sõnul on väited laiemast ülestõusust täielikult valed.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles