Prantsuse kohtuallikas: rünnakuga seoses vahistati kaks uut isikut (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa kaguosas Nice´i linnas sõitis neljapäeva hilisõhtul rahvuspüha tähistajate sekka veomasin, surma sai rohkem kui 80 inimest.
Prantsusmaa kaguosas Nice´i linnas sõitis neljapäeva hilisõhtul rahvuspüha tähistajate sekka veomasin, surma sai rohkem kui 80 inimest. Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei vahistas pühapäeval mehe ja naise, kellel on väidetavalt sidemeid Prantsusmaa veokirünnaku korraldanud mehega, teatas kohtuallikas.

Viis inimest oli juba varem vahi all, sealhulgas tuneeslasest autojuhi Mohamed Lahouaiej-Bouheli naine.

Rünnaku eest on vastutuse võtnud äärmusrühmitus Islamiriik (IS). Praegustel andmetel polnud ründajal varasemaid sidemeid islamiäärmuslastega.

Nice'i terrorirünnaku sooritanud tuneeslasest Mohamed Lahouaiej-Bouhlel külastas varem kahel korral promenaadi, kus tappis 84 inimest, teatas juurdlusega kursis olev allikas pühapäeval.

Prantsuse politsei on küsitlenud alates neljapäeva öösel korraldatud rünnakust mitutsadat inimest, sõnas allikas. Paljude inimeste sõnul nägi tuneeslane välja religioosse inimesena, lisas allikas, ning Prantsuse võimude sõnul radikaliseerus Lahouaiej-Bouhlel «väga kiiresti».

Ründaja perekonnaliikmete sõnul ei külastanud Lahouaiej-Bouhlel kunagi mošeed.

Lahouaiej-Bouhel tulistati surnuks politsei poolt, kui ta rammis Bastille' päeva tähistanud rahvahulka Nice'is, kus hukkus 84 ja sai viga umbes 300 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles