Prantsusmaa: Erdoğan ärgu kasutagu riigipöördekatset tegevuse õigustamiseks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Prantsuse välisminister Jean-Marc Ayrault hoiatas täna Türgi presidenti Recep Tayyip Erdoğani nurjunud riigipöördekatse kasutamise eest oma vastaste vaigistamiseks.

«Me tahame, et õigusriik töötaks Türgis korralikult,» ütles Ayrault telekanalile France 3, hoiatades Türgi võime puhastuste eest.

Türgis algas reede õhtul sõjaväelise riigipöörde katse, mis suruti eile pärastlõunaks maha. Türgi valitsuse andmetel hukkus riigipöördekatse käigus 161 sõdurit ja tsiviilisikut ning üle 100 riigipööraja.

Võimud on riigipöördekatse järel vahistanud üle 6000 inimese. Lisaks sõjaväelastele on Türgi võimud pidanud kinni ka sadu kohtunikke ja prokuröre.

Ayrault seadis riigipöördekatse valguses küsimärgi alla Türgi usaldusväärsuse võitluses äärmusrühmitusega Islamiriik (IS).

Tema sõnul on viimase paari päeva vägivaldsed sündmused tekitanud küsimusi.

«Ühest küljest on esil küsimus usaldusväärsusest, teisest küljest on tekkinud tõepoolest kahtluse element,» lausus Prantsuse välisminister.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles