Jerevani pantvangivõtjad vabastasid ühe politseiniku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukord Jerevanis.
Olukord Jerevanis. Foto: SCANPIX

Armeenia pealinnas Jerevanis jätkub vastasseis pantvange võtnud relvarühmituse ja julgeolekujõudude vahel. Relvarühmistus on vabastanud ühe kuuest pantvangist. Politsei vabastas 100 haarangu käigus kinnipeetut.

«Võtsime ühendust Jirair Sefiljaniga (opositsioonilise nn Asutava Parlamendi juht, kelle pooldajad korraldasid hõivamise) ja ta tegi ettepaneku üks pantvang vabastada. Me lasime minna kõige põduramal politseinikul. Tal on allergia,» ütles kohalikule meediale üks rühmituse liige Varužan Avetisjan.

Ta lisas ka, et kui politsei peaks hoonet ründama, hakkavad nad vastu.

Avetisjan märkis samuti, et nende nõudmised on endised - Serfiljani vabastamine, Armeenia presidendi tagasiastumine, uue valitsuse moodustamine.

Presidendiameti teatel on olukord Erebuni linnajaos asuvas politsei peakorteris täielikult julgeolekujõudude kontrolli all, ent vastasseis jätkub pärast seda, kui president Serž Sargsjani tagasiastumist ning vangistatud opositsiooniliidri vabastamist nõudnud relvastatud isikud politseihoone hõivasid.

Armeenia julgeolekuteenistuse teatel sai relvastatud isikute politsei peakorterisse tungimisel surma üks ja haavata kaks politseinikku.

«Politseil on olemas kõik vajalikud vahendid ja me astume ennetavaid ja kiireid samme nende kõrvaldamiseks, kui nad meie üleskutseid kuulda ei võta,» ütles politseijuhi asetäitja Hunan Pogosjan ajakirjanikele. «Kaks inimest on viidud kriitilises seisundis haiglasse.» 

Pogosjani sõnul on ründajad võtnud pantvangi kuus politseinikku. Ta keeldus pantvangivõtjate arvu avaldamast.

11:30 

Interfaxi andmetel vabastati üks kuuest pantvangis hoitavatest politseinikest. 

Ründajad nõuavad enda sõnul eelmisel kuul tulirelvade väidetava omamise eest vahistatud opositsionääri Žirair Sefiljani vabastamist. Varem on teda süüdistatud valitsuse vägivaldse kukutamise vandenõu sepitsemises.

Pantvangivõtjatega kohtunud parlamendisaadiku Nikol Pašinjani sõnul vabastati pantvangist üks kõrge vererõhu käes kannatanud korrakaitsja vabastati.

Ründajad teatasid Facebookis, et pantvangide seas on Armeenia politseijuhi asetäitja kindral Vardan Egiazarjan ja Jerevani politseijuhi asetäitja kolonel Valeri Osipjan.

Rühmitus on kutsunud rahvast sotsiaalmeedias üles tänavatele tulema ja avaldama meelt valitsuse vastu, nõudes kõigi poliitvangide vabastamist.

Kohaliku meedia teatel on Armeenia võimud sulgenud Jerevani sissepääsuteed.

Opositsiooniühenduse Asutav Parlament koordinaator Sefiljan vahistati 20. juunil süüdistatuna rünnakute kavandamises koos kaaslastega erinevate Jerevani hoonete vastu. Väidetavalt kavatses Sefiljan need teod täide viia pärast pingete eskaleerumist Mägi-Karabahhi piirkonnas aprillis.

Sefiljan vahistati 2006 aastal seoses üleskutsetega valitsuse vägivaldseks kukutamiseks. Ta pandi vahi alla 18 kuuks ning vabastati 2008. aastal.

Endine sõjaväeohvitser Sargsjan on Armeenia president alates 2008. aastast.

Täiendatud 14:08

Politsei vabastas 100 kodanikku, kes rühmituse Sasna Dzrer`i politseihoone hõivamisel juhuhaarangu käigus vahistati.

Advokaat Ara Karagyuzyani sõnul ei lubanud politsei advokaati nelja tunni vältel kinnipeetute juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles