USA politsei soovib parteikongressi ajaks relvakandmiskeeldu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA politseinikud pelgavad vägivalla lahvatamist vabariiklaste parteikongressi ajal.
USA politseinikud pelgavad vägivalla lahvatamist vabariiklaste parteikongressi ajal. Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

Ühendriikides soovib Clevelandi politsei kehtestada vabariiklaste parteikongressi ajaks relvakandmiskeelu, teatas pühapäeval telekanal CNN.

"Oleme saatnud kuberner John Kasichile kirja, kus palume tema toetust. Ta võiks vabalt anda välja sellelaadse määruse või midagi sarnast. Mind praegusel hetkel isegi ei huvita, kas see on põhiseaduse vastane või mitte," ütles politsei ametiühingujuht Stephen Loomis.

Kasich tõdes siiski, et Ohio kuberneril pole õigust muuta riigis ja osariigis kehtivaid põhiseaduslikke õigusi ja seadusi.

Ohio seadused lubavad inimestel avalikus kohas relva kanda.

Louisiana osariigis Baton Rouge'is lasti pühapäeval maha kolm ja haavati veel kolme politseinikku.

Politseinikud lasid 5. juulil Baton Rouge'is maha 37-aastase relvitu mustanahalise Alton Sterlingi. Strelingi ja mustanahalise Philando Castile tapmine Minnesota osariigis vallandasid USA-s rassilise politseivägivalla vastased rahutused. Kaks päeva pärast Sterlingi ja Castile tapmist lasi mustanahaline sõjaveteran Micah Johnson Dallases maha viis ja haavas üheksat politseinikku.

Vabariiklik Partei kinnitab Trumpi presidendikandidaadiks ja tema valitud isiku asepresidendi kandidaadiks 18.-21. juulini Clevelandis peetaval parteikongressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles