Baton Rouge`i tulistaja videod õhutavad politseiviha (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapetud politseinik Montrell Jackson.
Tapetud politseinik Montrell Jackson. Foto: AFP/SCANPIX

Mees, kes on süüdi kolme politseiniku tapmises Baton Rouge`is, postitas sotsiaalmeediasse videosid, milles kurtis muuhulgas politsei mustanahaliste kohtlemise üle ning utsitas neid vastu hakkama. Ühes videos rõhutab endine mereväelane Gavin Long, et ei ole ühegi rühmituse liige, vaid tegutseb õigluse nimel.

Kansas City`st pärit Baton Rouge`i tulistaja Gavin Long`i kohta on ilmnenud uusi fakte, muuseas tema teenistuskäigu kohta.

Teeninud 2005. aastast kuni 2010. aastani mereväes ning osalenud missioonil Iraagis 2008. aasta juunist 2009. aasta jaanuarini, tõusis Long reaseersandiks ning pärjati mitmete autasude ja kiitustega. Üldiselt oli tema teenistus veatu.

Oma videopostitustes kasutas ta pseudonüümi Cosmo Setepenra ning võitles mustanahalistele osaks saava ebaõigluse vastu, teatades, et «me peame vastu hakkama».

Ühes videos rõhutab endine mereväelane, et ei ole ühegi rühmituse liige, vaid tegutseb õigluse alusel.

YouTube`i keskkonda postitatud videos teatas Long, et kui temaga peaks midagi juhtuma, siis olgu teada, et ta ei ole ühegi organisatsiooniga seotud.

«Ma olen ajendatud õiglusest, ei enamast. Ma olen mõelnud enda omi mõtteid ja teinud enda otsuseid,» teatas ta videos.

Tulistamised Baton Rouge`is ning Minnesotas tõid kaasa protestilaine kogu Ameerika Ühendriikides ning kulmineerusid viie politseiniku tapmisega Dallases mustanahalise veterani poolt.

Eilne tulistamine on osa rassiliste pingete jätkumisest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles