Kerry: ELi ja USA kaubanduslepe võib Brexiti kahju pehmendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry
USA välisminister John Kerry Foto: AFP/SCANPIX

Suuremahuline kaubanduslepe USA ja Euroopa Liidu vahel võib pehmendada Suurbritannia EList väljaastumise võimalikku majanduskahju, ütles USA välisminister John Kerry.

«Kaubandusleppel oleks märkimisväärne roll vastukaaluks Suurbritannia lahkumisele EList,» kinnitas Brüsselis visiidil viibiv Kerry pressikonverentsil.

«Meie ülesanne on inimesi piisavalt teavitada, kuidas vabakaubanduslepe eurooplastele kasulik oleks,» ütles Kerry. «See kaitseks töökohti, regulatsioone, töö- ja keskkonnaalaseid võimalusi.»

USA ja EL peavad kõnelusi atlandiülese kaubandus- ja investeerimispartnerluse (TTIP) üle, mis looks maailma suurima vabakaubanduspiirkonna. Brexitist põhjustatud tagasilöök ja kasvav vastuseis leppele Prantsusmaal ja Saksamaal on seadnud leppe valmimise sel aastal tõsise kahtluse alla.

Kerry ütles, et alustab augustis ringsõitu Euroopas, et parandada inimeste arusaama võimaliku kokkuleppe positiivsetest külgedest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles