Jerevani okupeeritud politseihoonest vabastati kolmas pantvang

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Jerevanis Erebuni linnajaos asuva politsei- ja sisevägede peakorteri lähedal.
Politseinikud Jerevanis Erebuni linnajaos asuva politsei- ja sisevägede peakorteri lähedal. Foto: Reuters/ScanPix

Jerevanis relvastatud isikute poolt okupeeritud politseijaoskonnast vabastati veel üks pantvang, edastas Armeenia julgeolekuameti pressiteenistus.

«Korrakaitseametkondade meetmetekogumi, sh läbirääkimiste tulemusel õnnestus vabastada veel üks pantvang. Sellegipoolest ei taga sellised lootustandvad vahejuhtumid soovitavat tulemust ega välista traagilisi tagajärgi, mille tulemuste eest vastutavad eranditult rünnaku algatajad,» seisis teadaandes.

«Terroristid peavad teadvustama, et neil ei ole muud võimalust, kui vastuvaidlemata täita kõik võimude nõudmised. Korrakaitseametkonnad loodavad esialgu, et relvastatud rühma liikmed lähtuvad otsuse tegemisel tervest mõistusest,» märkis ametkond.

Teates seisab ka, et hoones olijad on varustatud toidu ja vajalike ravimitega.

Armeenia asepolitseiülem Unan Pogosjan kinnitas täna hommikul ajakirjanikele, et hoonesse on jäänud viis pantvangi.

Eile hommikul hõivas rühm relvastatud isikuid Jerevanis Erebuni linnajaos asuva politsei- ja sisevägede peakorteri, nõudes opositsioonirühmituse Asutav Parlament koordineerija Žirair Sefiljani vabastamist. Sefiljan viibib vangis loata tulirelva omamise eest.

Rünnakus politseijaoskonnale hukkus üks ja sai viga neli inimest. Relvastatud rühm hoiab pantvangis teiste seas Armeenia asepolitseiülemat kindralmajor Vardan Egiaznarjani ja Jerevani asepolitseiülemat polkovnik Valeri Ossipjani.

Sefiljan vahistati 20. juunil süüdistatuna rünnakute kavandamises koos kaaslastega mitmete Jerevani hoonete vastu. Väidetavalt kavatses Sefiljan Jerevani rünnata pärast Mägi-Karabahhi olukorra pingestumist aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles