Ungari pagulaskeskuses puhkes massikaklus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Ungari pagulaskeskuses puhkenud massikakluses on kaheksa inimest viidud vigastustega haiglasse. Korra taastamiseks läks vaja 200 politseiniku abi.

Eile ligi 200 migrandi osavõtul puhkenud massikakluses on viidud haiglasse kaheksa inimest.

20-liikmeline varjupaigataotlejate grupp, kelle hulgas oli alžeerlasi, süürlasi, pakistanlasi ning mongoleid, alustasid keskuses kaklust, milles võtsid pärast käsikähmlust kasutusele ka mööbli, vahendas Ungari peaministri nõunik Georgi Bakondi.

Intsident leidis aset kella 20 paiku õhtul Serbia piiri lähedal Kiskunhalas, riigi pealinnast Budapestist 150 kilomeetrit lõunas.

Korra taastamiseks oli vaja ligi 200 politseiniku abi, teatas Bakondi uudisteagentuurile MTI.

Üheksa inimest said vigastada, keegi eluohtlikus seisus ei ole.

Kiskunhalasi laager on üks kolmest Ungari suletud varjupaigast, kus asüülitaotlejaid hoitakse. Laagris viibis eelmise kuu seisuga ligi 740 migranti.

Umbes 400 000 migranti ja põgenikku läbis 2015. aastal Ungari territooriumit, enne, kui peaminister Viktor Orbani parempoolne valitsus riigi lõunapiiri sügisel okastraadi ja aedadega tõkestas.

Sel kuul on kuulutatud välja uute turvameetmete kasutusele võtmine, muuseas piirialast kuni kaheksa kilomeetri kaugusel viibivate migrantide sunniviisiline tagasisaatmine Ungari ja Serbia piiril asuvale eikellegimaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles