Prantsusmaa jätkab ISISe pommitamist (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse Rafale-tüüpi sõjalennukid, mis viivad läbi õhurünnakuid Süürias ja Iraagis.
Prantsuse Rafale-tüüpi sõjalennukid, mis viivad läbi õhurünnakuid Süürias ja Iraagis. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa korraldas nädalavahetusel sunniitliku äärmusrühmituse ISIS positsioonidele Süürias ja Iraagis esimesed õhurünnakud pärast terroriakti Nice´is.

«Me jätkame oma tegevust võõrsil Daeshi (ISISe araabiakeelne akronüüm - toim) vastu Iraagis ja Süürias,» ütles Le Figaro vahendusel täna pärast Elysée palees toimunud kaitsekomisjoni kohtumist Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian.

«Meie väed jätkavad pommitamist [...], panustamaks koalitsiooni Daeshi vähi lõplikuks väljajuurimiseks,» lisas Le Drian.

Varem oli Le Drian uudisteagentuuri AFP vahendusel öelnud, et isegi, kui ISIS pole Nice´i rünnakuga otseselt seotud, vastutab organisatsioon selle eest kaudselt.

«Isegi kui Daesh, puhub Daesh elu sisse terroristlikule vaimule, millega me võitleme,» ütles kaitseminister. Ka märkis Le Drian, et ISIS on alles hiljuti üles kutsunud ründama prantslasi ja ka ameeriklasi vahendeid valimata kõikjal, kus nad viibivad.

Esimesed õhulöögid andis Prantsusmaa Süüriale mullu septembris. Seejuures intensiivistas Prantsusmaa oma õhurünnakuid pärast novembrikuist terrorirünnakut Pariisis, mille eest võttis vastutuse samuti ISIS.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles