Prantsusmaa peaminister vilistati mälestusüritusel välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled terrorirünnaku toimumispaigas.
Lilled terrorirünnaku toimumispaigas. Foto: SCANPIX

Nice’i terrorirünnaku ohvrite mälestusüritusel sai Prantsusmaa peaminister Manuel Valls väga külma vastuvõtu osaliseks, vahendab The Independent. 

Valls vilistati rahva poolt välja hetkel, mil ta läks Promenade des Anglais’il toimunud üritusel mälestusteraamatusse sissekannet kirjutama.

Hukkunute ja vigastatute perekonnad kogunesid täna rünnakupaika, et ohvreid mälestada. Valls oli üritusel koos Nice’i linnapea Philippe Pradali, regiooni presidendi Christian Estrosi ja Monaco prints Albertiga.

Rahvas tunnustas politsei, kiirabi ja päästjate tööd. Prantsusmaa hümni kuuldes hakkas rahvas aplodeerima ja tõstis rusikad õhku.

Prantsusmaa rahvas on valitsuse suhtes hetkel väga kriitiline, sest pärast Nice’i rünnakut selgus, et valitsus oli keeldunud Christian Estrosi palvest organiseerida Nice’i täiendavaid jõudusid Bastille’i päeva pidustuste turvamiseks.

Paljud süüdistavad president Hollande’i sotsialistlikku valitsust võimetuses ennetada kolme suuremat terrorirünnakut, mis Prantsusmaal viimase 18 kuu jooksul toimunud on.

President Hollande ja peaminister Valls said vilekoori osaliseks ka reedel rünnakupaika külastades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles