Erdoğani toetaja: kodumaa eest suremine on auasi (1)

Peeter Raudsik
, Istanbul
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiõiguse tudeng Ebuzer Kılıç mošees Istanbulis.
Islamiõiguse tudeng Ebuzer Kılıç mošees Istanbulis. Foto: Juss Saska/Postimees

Ebuzer Kılıç‎‏ on üks kümnetest miljonitest president Recep Tayyip Erdoğani toetajatest. Ebuzer on üles kasvanud Hollandis, kuid õpib nüüd Marmara ülikoolis islamiõigust. Sarnaselt paljude teistega tuli temagi reedese riigipöördekatse ajal tänavale, et toetada Erdoğani, kes kutsus türklasi üles kaitsma riigi demokraatiat. Kohtusime Ebuzer Kılıç‎‏iga Istanbuli Aasia poolel Üskudaris, kus ta rääkis sellest, kuidas türklased ja eriti moslemid laiemalt viimase nädala sündmusi näevad.

-Millised olid su esimesed mõtted, kui sa kuulsid, et Türgis on toimumas riigipööre?

See tabas meid kõiki väga ootamatult. Ma olin koos sõpradega, kui see uudis meieni jõudis. Me hakkasime kiiresti internetist rohkem informatsiooni otsima. Sarnaselt paljude teiste inimestega läksime peagi tänavale toetust avaldama ja jäime hommikuni välja. Pärast riigipöörde ebaõnnestumist palus president Erdoğan inimestel tänavatel püsida, kuna oht ei olevat veel möödas. Niisiis, viimased päevad olen olnud Erdoğani maja lähistel Kısıklı linnajaos Istanbulis, kus on veel tuhandeid teisi. Mõned inimesed põhimõtteliselt elavadki seal. Eile magasin ma näiteks kohalikus mošees, kuna teed olid suletud ja ma ei pääsenud öösel enam koju. Meeleolu on seal niivõrd ülev, inimesed laulavad ja tunnevad oma riigi üle tõelist uhkust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles