Vene lennuki allalasknud Türgi piloodid osalesid riigipöörde korraldamises (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leekides Vene hävitaja Su-24 peale  tabamuse saamist Türgi sõjalennukilt 24. novembril 2015.
Leekides Vene hävitaja Su-24 peale tabamuse saamist Türgi sõjalennukilt 24. novembril 2015. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Kaks Türgi pilooti, kes osalesid möödunud aasta novembris Vene lennuki allalaskmises, on nüüd seoses riigipöörde korraldamise katsega vahi all, teatasid täna ametivõimud.

Vene sõjalennuki allatulistamine Süüria piiri ääres tähendas kriisi Türgi ja Venemaa vahelistes diplomaatilistes suhetes. Üle poole aasta kestnud pinged vähenesid möödunud kuul, kui kaks riiki otsustasid sidemed taastada.

«Vene lennuki Su-24 allatulistamise operatsioonis osalenud kaks pilooti on vahi alla võetud,» ütles Türgi ametiisik ajakirjanikele, lisades, et nende arreteerimise põhjuseks on seosed riigipöördekatsega.

Pühapäeval helistas Türgi president Recep Tayyip Erdoğanile ka Vladimir Putin, märkides, et riigipöördekatse on aktsepteerimatu ja väljendas lootust, et stabiilsus taastatakse riigis nii kiiresti kui võimalik. Ametivendade kohtumine on planeeritud augusti esimesse nädalasse, mis oleks nende esimene silmast silma kohtumine pärast lähenemise algust.

Türgi peaminister Binali Yıldırım ütles eile, et riigipöörde katse korraldamisega seoses on arreteeritud üle 7500 isiku, sealhulgas 103 kindralit ja admirali.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles