Indoneesias tapeti riigi tagaotsituim islamiäärmuslane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on ilustratiivne
Foto on ilustratiivne Foto: Reuters/ScanPix

Indoneesias hukkus tulevahetuses korrakaitsjatega riigi kõige tagaotsitavam islamiäärmuslane, Santoso, teatas täna politsei.

«Tegemist on kindlasti Santosoga,» sõnas Kesk-Sulawesi politseiülem Rudy Sufahriadi pärast surnukeha tuvastamist. Ta hukkus eile Sulawesi saarel aset leidnud kokkupõrgetes.

«Ma olen teda jahtinud ning varem vahistanud, me oleme küsinud inimestelt ning oleme saatnud (surnukeha tuvastama) isikud, kes on temaga koos võidelnud ning pühas sõjas käinud,» sõnas ülem.

«Nad kinnitasid, et see on tema,» lisas ta.

Indoneesia võimud on äärmuslast jahtinud viimased viis aastat. Operatsioonidel Santoso ning tema mõnekümne toetaja tabamiseks Indoneesia džunglites on osalenud tuhandeid sõdureid.

Islamist organiseeris väidetavalt rünnakuid kohalike julgeolekujõudude vastu ning õpetas välja võitlejaid üle terve saarestiku. 2014. aastal vandus ta truudust äärmusrühmitusele Islamiriik (IS) ning varem sel aastal kandis USA äärmuslase tagaotsitavate terroristide nimekirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles