Jerevanis kestab pantvangikriis, tänavatele saadeti lisajõudusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sputnik/Scanpix

Rühm opositsioonimeelseid relvastatud isikuid hoiavad Jerevani politsei ja sisevägede peakorteris neljandat päeva pantvangis nelja politseitöötajat. Korrakaitsjad on saatnud peale meeleavalduste vägivaldseks muutumist tänavatele lisajõudusid.

Eile õhtul leidis Jerevani politseijaoskonna juures aset taaskordne kokkupõrge meeleavaldajate ja politseiteenistujate vahel, milles sai viga kolm korrakaitsjat. Tsiviilisikute seas kannatanuid ei ole. Jerevani politseihoone lähedale on saadetud lisajõudusid meeleavalduste kontrolli all hoidmiseks.

Hetkel on olukord rahulik, ka öö möödus vahejuhtumiteta.

Riiklik julgeolekuteenistus on öelnud, et relvastatud pantvangivõtjatega on käimas tihedad läbirääkimised.

«Läbirääkimised pantvangivõtjatega jätkuvad. Me teeme oma parima, et lahendada olukord verevalamiseta,» sõnas Armeenia politseiülema esimene asetäitja Hunan Pogosjan.

Politsei on peakorteri ümber piiranud. Pantvangivõtjad on enda valdusesse saanud ka suure hulga politsei relvastusest.

Hoone hõivajad vabastasid kokku neli pantvangi, teatas Armeenia julgeolekuteenistus.

Veel viibib pantvangis Armeenia politseiülema asetäitja kindralmajor Vardan Egiazarjan ning Jerevani asepolitseiülem kolonel Valeri Osipjan.

Ründajad on nõudnud Armeenia presidendi Serž Sargsjani tagasiastumist ning kinnipeetud opositsiooniliidri Žirair Sefiljani vabastamist vanglast.

Üleeile kogunes Jerevani tänavatele 1500 valitsusvastast meeleavaldajat, kes nõudsid kriisile rahumeelset lahendust.

Sefiljan ning tema kuus toetajat vahistati juunis. Võimude sõnul kavandasid nad rünnakuid valitsusasutuste ning telekommunikatsioonirajatiste vastu. Sefiljan vahistati süüdistatuna «vägivaldses riigipöördes»  veel 2006. aastal ning 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles