Bosnias hoiatati Pokémon Go mängijaid miiniväljade eest (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinide eest hoiatav silt. Pildil Bosnia sõdurid otsimas miine
Miinide eest hoiatav silt. Pildil Bosnia sõdurid otsimas miine Foto: SCANPIX

Bosnias hoiatati uue hittmängu Pokémon Go mängijaid sealsete miiniväljade eest, mis on 1990. aastate sõjalise konflikti jäänukid.

Bosnias demineerimisega tegelev heategevusorganisatsioon Posavina bez mina edastas hoiatusteate pärast seda, kui mitmelt poolt maailmast tuli infot, et selle mängu mängijad lähevad ohtlikele ja keelatud aladele, edastab BBC.

Pokémon Go on nutitelefonis mängitav mäng, milles on koos virtuaalsus ja reaalsus. GPSi abil saab otsida tegelasi pärismaailmas.

Bosnia sõda lõppes 1995. aastal ja alates sellest on miiniõnnetustes kaotanud elu vähemalt 600 inimest. Bosnia demineerijate arvates on seni leidmata umbes 120 000 miini.

Pokémon Go on praegu väga populaarne mäng, kuid samas võidakse selle mängimisega oma elu ohtu seada.

«Oleme saanud infot, et Bosnias  on Pokémon Go mängijad läinud tegelasi otsides miinialadele. Hoiatame mängijaid, et kui nad näevad miinide eest hoiatavaid silte, siis ei tohiks nad sinna minna,» edastas Posavina bez mina Facebookis.

USAs Floridas kaotas sel nädala Pokémon Go mängija elu, kuna ta läks eramaale ja maaomanik lasi ta varga pähe maha.

Briti saartelt aga on Pokémon Go mängijate kohta positiivne uudis: seal on selle mängu tõttu vähenenud vargused. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles