Põhja-Iraagis sai Türgi õhulöökides surma 20 kurdi võitlejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Türgi sõjavägi korraldas nurjunud riigipöörde järel esimesed õhurünnakud kurdi mässulistele Põhja-Iraagis, tappes 20 võitlejat, edastas riigimeedia täna.

Hävitajad F-16 andsid eile hilisõhtul õhulööke Kurdistani Töölispartei (PKK) sihtmärkidele Põhja-Iraagis Hakurki piirkonnas, vahendas riiklik uudisteagentuur Anadolu julgeolekuallikatele viidates.

Türgi võimud vahistasid riigipöördega seoses teiste seas endise õhujõudude ülema Akin Öztürki ja veel 25 endist kindralit.

Täna möödub aasta Türgi ja PKK kaks ja pool aastat kestnud vaherahu katkemisest. Vaherahu tekitas lootuse lõplikust rahuleppest 30 aastat kestnud konflikti lõpetamiseks.

Selle asemel on PKK naasnud rutiinsete rünnakute juurde julgeolekujõudude vastu, kes on vastanud halastamatute operatsioonidega Türgi linnakeskustes ja õhurünnakutega Türgi kaguosa mägedes ja PKK baasidele Põhja-Iraagis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles