Türgi keelustas akadeemikute välisreisid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Türgi kõrgeim haridusõukogu otsustas keelustada akadeemikute välisreisid ja kutsus välismaal viibivaid teadlasi kiiresti kodumaale naasma, edastas riigimeedia täna.

Nõukogu andis ülikoolidele korralduse, et juba töö- või uurimislähetustel viibivad akadeemikud peaksid võimalikult kiiresti koju naasma.

Ülikooli rektoritel paluti kiiresti uurida kogu FETO-ga seotud akadeemikute ja administratiivpersonali olukorda, vahendas uudisteagentuur Anadolu islamivaimuliku Fethullah Güleni toetajatele viidates, ja anda olukorrast ülevaade 5. augustiks.

Türgi võimud peavad riigipöörde eest vastutavaks «Fethullah terrorirühmitust» (FETO).

Türgi on asunud nurjunud riigipöörde järel puhastama riigistruktuure Güleni toetajatest. Eile peatas valitsus 15 200 riikliku haridustöötaja volitused ja nõudis ligi 1600 riigi- ja eraülikooli dekaani tagasiastumist, kahtlustades neid sidemetes Güleniga.

Gülen on mõõdukat islamit propageeriva ja mitmekümnes riigis tegutseva Hizmeti liikumise vaimne juht. Vaimulik eitab seotust riigipöördega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles