Kaljurand kutsub Ukrainat üles selgitama ajakirjaniku surma asjaolusid (2)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus, milles hukkus Ukraina ajakirjanik Pavel Šeremet.
Plahvatus, milles hukkus Ukraina ajakirjanik Pavel Šeremet. Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP

Välisminister Marina Kaljurand teatas, et luges kurvastusega teadet Ukraina ajakirjaniku Pavel Šeremeti hukkumisest ning kutsus Ukraina võime tegema kõik selleks, et hukkumise asjaolusid selgitada ning süüdlased kohtu ette tuua.

«Kurvastusega võtsin täna hommikul vastu teate Ukraina ajakirjaniku Pavel Šeremeti hukkumisest Kiievis toimunud autopommiplahvatuses. Avaldan siirast kaastunnet tema perele ja lähedastele ning mõistan teravalt hukka selle alatu rünnaku ajakirjaniku elu ja ajakirjandusvabaduse vastu. Pavel Šeremet oli sõltumatu ajakirjanduse väljapaistev esindaja, kelle töö pälvis tähelepanu ja tunnustust kogu maailmas. Kutsun Ukraina võime tegema kõik selleks, et hukkumise asjaolusid selgitada ning süüdlased kohtu ette tuua,» teatas Marina Kaljurand.

Kiievis sai täna hommikul autopommiplahvatuses surma ajakirjanik Pavel Šeremet, edastas veebiportaal Ukrainskaja Pravda. Auto kuulus Ukrainskaja Pravda juhile Olena Prõtulale.

Plahvatus kõmatas Eesti aja järgi kell 7.45, kui Šeremet oli roolis.

Varem Vene ja Valgevene televisioonis töötanud Šeremet elas viimased viis aastat Ukrainas ja töötas veebiportaali Ukrainskaja Pravda heaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles