Demokraadid: Trumpi NATO-avaldus näitab tema sobimatust ülemjuhatajaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: AFP/SCANPIX

«USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump näitas oma NATO-avaldusega kõlbmatust ülemjuhataja kohale,» ütles demokraatide presidendikandidaadi Hillay Clintoni välisnõunik Jake Sullivan.

«USA on aastakümneid vankumatult taganud meie NATO liitlaste julgeolekut: me tuleme neile appi, kui neid rünnatakse, nagu nemadki tulid meile appi pärast 11. septembrit. Donald Trumpilt küsiti, kas ta peab neist tagatistest kinni. Ja tema ütles... võib-olla peabki, aga võib-olla mitte,» kirjutas Sullivan avalduses.

Tema arvates osutab see, et Trump on loomuselt ja baasettevalmistuselt ülemjuhataja kohale sobimatu.

Lisaks imestas Clintoni nõunik Trumpi ajutisi imetluspuhanguid Vene presidendi Vladimir Putini üle.

«Tema poliitilised seisukohad ja nõunikud järgivad seda põhimõtet,» märkis Sullivan.

Tema sõnul sai sel nädalal selgeks, et Trumpi staap rakendas suuri jõupingutusi kõrvaldamaks vabariiklaste valimisplatvormist säte Ukraina abistamise kohta, mis ärritaks Venemaa juhtkonda.

«Enne seda rõõmustas ta Brexiti hääletusetulemuse üle ja ennustas mitmel korral Euroopa lõimumise lõppu ja killustumist, nüüd aga ei ole ta isegi valmis kinnitama valmidust kaitsta meie NATO liitlasi Venemaa kallaletungi korral. Loogikat järgides peaks Putin toetama Trumpi presidendiks valimist,» rõhutas nõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles