Kes on Melania Trumpi kõne kirjutanud Meredith McIver?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melania Trump esmaspäeval vabariiklaste parteikongressil kõnet pidamas.
Melania Trump esmaspäeval vabariiklaste parteikongressil kõnet pidamas. Foto: ROBYN BECK/AFP/Scanpix

Melania Trumpi vabariiklaste parteikongressil peetud kõne autorit süüdistati plagiaadis, misjärel on naine esitanud Trumpi ettevõtte kõnekirjutaja ametikohalt lahkumisavalduse.

Meredith McIver on peale plagiaadi selgumist ehk kui tuli päevavalgele, et mitmed ütlused olid laenatud hoopis esileedi Michelle Obama 2008. aasta kõnest, tahtmatult hüsteeria tekitamise eest ka vabandanud.

McIver sõnas oma tunnistuses, et Melania Trump oli talle telefoni teel inspiratsiooni allikatena ette lugenud katkeid Obama kõnest. Trumpi kaasa kõnet koostades otsustas ta need katked sisse jätta, ilma, et oleks enne üle kontrollinud, milline oli sõnastus esileedi kõne tekstis. «See oli minu viga, mul on väga kahju selle kaose pärast, mis ma olen Melaniale, Trumpidele ja ka Michelle Obamale põhjustanud,» ütles McIver. «Ma ei soovinud tahtlikult midagi halba.»

Kes on Meredith McIver?

Trumpi lähikondne

McIver kirjeldab end kui Trumpi perekonna pikaajalist sõpra ja austajat, kes töötab alates 2001. aasta septembrist Trumpi organisatsioonis kõnede kirjutajana, vahendab Speakermedia biography.

Kirjutanud Donald Trumpiga koos raamatuid

McIver andnud koos kinnisvaramogulist Trumpiga kahasse välja mitmeid raamatuid, sealhulgas best-selleri «Trump: kuidas saada rikkaks» (Trump: How to Get Rich). Samuti on ta aidanud Trumpil kirjutada 2010. aastal välja antud raamatut «Mõtle nagu võitja» (Think Like a Champion), kus viimane jagab enda strateegiad ja tulevikueesmärke.

Endine balleriin

McIver on endine balletitantsija, ülikoolis õppinud inglise keelt, vahendab the New York Times. Alustas balletiõpingutega juba teismelisena. Töötanud ka Wall Streetil.

Pärit Californiast

Sündinud San Joses, Californias. Lõpetas kiitusega Utahi ülikooli 1976. aastal. Peale seda töötanud toimetaja ja kirjanikuna.

Plagiaat anti andeks

McIver on väljaöelnud, et on valmis pärast kõneplagiaadi ümber tekkinud meediakära tagasi astuma. Trumpide perekond on aga tema lahkumisavalduse tagasi lükanud. McIveri sõnul ütles Donald Trump talle, et inimesed teevad elus süütuid vigu ja just sellistest kogemustest tulebki õppida ja areneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles