Medvedev nõuab vastuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsad metallidetektori juures Moskva Domodedovo lennujaamas.
Miilitsad metallidetektori juures Moskva Domodedovo lennujaamas. Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedevi sõnul oli Moskva Domodedovo lennujaamas eile 35 inimese elu nõudnud arvatav enesetapurünnak hästi ettevalmistatud terroriakt, mis tõi kaasa riikliku tragöödia.

Medvedev kutsus Kremlis kokku kriisikoosoleku ja lükkas edasi visiidi Davose rahvusvahelisele majandusfoorumile, vahendas AFP.

«Arvestades [pommi] asukohta ja muid kaudseid tõendeid, oli see hästi ettevalmistatud terroriakt, mis pidi tapma võimalikult palju inimesi,» ütles Medvedev täna telepöördumises.

Lennujaama turvameetmeid kritiseerinud president ütles, et Domodedovo juhtkond võetakse rünnaku võimaldamise eest vastutusele.

«Kõik, kes on seotud seal otsuseid tegeva ettevõttega, ja lennujaama juhtkond ise peavad kõige eest vastust andma. See on terroriakt. See on lein. See on tragöödia,» ütles ta.

Esialgsetel andmetel oli plahvatuse võimsuseks viis kuni seitse kilogrammi trotüüli.

Vene uurijad on öelnud, et leidsid sündmuspaigast «araablase välimusega» pea, mis eeldatavasti kuulus end õhkinud enesetapuründajale.

Vene eriolukordade ministeerium teatas täna, et plahvatuse järel on haiglaravil 108 inimest.

Lisaks venelastele on 35 hukkunu seas vähemalt üks britt. Vigastatute seas on itaallane, prantslane, serblane ja Slovakkiast pärit näitlejanna Zuzana Fialova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles