Vene uudistevõrgud: Domodedovo plahvatuse korraldas naisterrorist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled Moskva Domodedovo lennujaamas eilse terrorirünnaku ohvritele.
Lilled Moskva Domodedovo lennujaamas eilse terrorirünnaku ohvritele. Foto: SCANPIX

Eilse enesetapurünnaku Moskva Domodedovo lennujaamas pani toime Põhja-Kaukaasiast pärit naissoost terrorist, kirjutasid täna Vene uudistevõrgud viitega julgeolekuallikatele.

«Plahvatus toimus, kui arvatav naissoost terrorist koti avas. Terroristiga oli kaasas mees. Ta seisis naise kõrval ja plahvatus rebis talt pea otsast,» ütles anonüümne allikas RIA Novostile. «Terroristid võisid tahta jätta lõhkeseadme saali, kuid pomm lõhati kas tahtmatult või eemal asunud kontrollseadme kaudu.»

Ta lisas, et terroristid võis lennujaama sõidutada kaasosaline.

Vene uurijad teatasid eile, et leidsid sündmuskohalt «araablase välimusega» pea, mis väidetavalt kuulus enesetaputerroristile.

Kommersant kirjutas täna viitega oma allikatele, et eilse plahvatuse korraldanud naissoost enesetaputerrorist võis kuuluda Põhja-Kaukaasia mässuliste rühmitusse, mis oli saadetud Vene pealinna pommiplahvatusi korraldama.

Vene eriteenistused said uue rünnaku ohust teada aastavahetuse paiku, kui ühe Moskva spordiklubi juures asunud väike hoone 31. detsembri hilisõhtul plahvatuse järel täielikult hävines.

Tolle plahvatuse põhjustas Põhja-Kaukaasiast pärit naine, kes õhkis end kogemata, sest käitles lõhkematerjali hooletult.

«Mässuliste juhid olid saatnud naisi aastavahetuse öösel rünnakut korraldama,» kirjutas Kommersant. «Kuid üks neist lõhkas oma laengu enneaegselt.»

Ajalehe sõnul ei välista uurijad võimalust, et ta ei tulnud Moskvasse üksi, vaid mitme enesetapuründajate rühmitusega. «Teine naine õhkis end eile,» kirjutas leht.

Kommersant lisas, et 31. detsembril end Moskvas õhkinud naine oli ühe vangi mõistetud Põhja-Kaukaasia mässulise abikaasa.

Sarnase uudise avaldas täna ka Interfax, öeldes, et võimud vahistasid aastavahetusel surnud naise naissoost kaaslase, kes oli põgenenud Volgogradi. Uurijad asusid seejärel jälitama kolme tšetšeeni, kes väidetavalt valmistasid ette veel üht enesetaputerroristi.

Seesama trio saatiski eile naist Domodedovosse, kus ta end õhkis. Kolm kaukaaslast on praeguseks teadmata kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles