Vabariiklaste parteikongressil müüdi Clintoneid solvavaid suveniire

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delegaat kandmas Hillary Clintoni maski, käeraudu ja vanglarüüd vabariiklaste kongressil.
Delegaat kandmas Hillary Clintoni maski, käeraudu ja vanglarüüd vabariiklaste kongressil. Foto: MARK KAUZLARICH/REUTERS

Viimasena tuli müüki särk , millel on kujutatud Bill Clintoni nägu, mida on saatmas sõna «vägistamine». Särki müüvad Trumpi nõustaja Roger Stone ja vandenõuteoreetik Alex Jones.

Roger Stone on varasem president Nixoni alluv ja Trumpi nõustaja. Alex Jonesi puhul on tegu vandenõuteoreetikuga ning koos pandi furoori tekitanud särgid müüki eile.

Särk kujutab Bill Clintonit, mille all asub sõna «vägistamine» ning disainilt meenutab see Barack Obama 2008. aasta presidendikampaania plakateid.

Veidi üle tosina inimese tervitas Jonesi ja Stonesi hüüetega «pange ta luku taha», fraasi on kasutatud kongressi ajal korduvalt ning sellega nõutakse Hillary Clintoni vahistamist.

Lisaks särgile on kongressil ja ka mujal Trumpi poolehoidjate toetusüritustel müüdud ka teisi solvava sisu või kujundusega meeneid.

Mõnedeks näideteks on särgid ja märgid, mis kujutavad Trumpi Clintonit näkku löömas ning Clinton trellide taga, mille juurde on kirjutatud vulgaarsed väljendid. Mälestusesesemeid müüakse nii Clevelandi tänavatel kui ka konverentsikeskuses sees, kus kongress aset leiab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles