Süüria laste lootus, et nad on väärt rohkem kui Pokémonid (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokemoni pildiga süüria laps abi palumas
Pokemoni pildiga süüria laps abi palumas Foto: Youtube

Sõjast räsitud Süürias ei ole lastel uut menumängu Pokémon Go´d, kuid nendeni on jõudnud info sellest mängust ja nad loodavad, et mängutegelastest joonistatud piltide abil jõuavad päästjad nendeni.

Sotsiaalmeedias on kümneid fotosid, millel on näha Süüria linnades olevaid lapsi koos Pokémon Go tegelastega, mis on joonistatud paberile, edastab Independent.

Süürias on sõda kestnud juba viis aastat, mille tõttu on seal palju lapsi orvud ja raskes olukorras. Tuhanded inimesed on hukkunud ja miljonid on põgenike staatuses.

Pokémonide pilte hoidvad lapsed paluvad maailmalt, et nad sõjakoldest mõnda rahulikumasse paika viidaks. Pokémon Go tegelaste piltide juures on tekst: «Olen siin, päästa mind.»

Ühe lapse juures on kiri: «Olen Kafr Nabl Idlibi eeslinnast, tule ja päästa mind», teisel lapsel aga «Olen Kafr Zeta, päästa mind».

Fotod neist lastest pani sotsiaalmeediasse Süüria revolutsioonivägede meediakeskus, mis tegeleb president Bashar al-Assadi režiimi vastaste sõnumite levitamisega. Meediakeskuse peakorter asub naaberriigis Türgis ning selle reporterid tegutsevad Süüria linnades, teatades seal toimuvast.

«Meedias kajastatakse Pokémon Go mängu laialdaselt. Otsustasime avaldada lastest pildid, näitamaks maailmale, et nii noored kui vanemad süürlased pingutavad ellujäämise nimel al-Assadi sõjategevuse tõttu ümberpiiratud linnades,» teatas esindaja.

Pilte on näinud juba tuhanded inimesed, kes avaldasid lastele toetust ja väljendasid kaastunnet.

UNICEFi andmetel on ainuüksi Süüria linnas Manbijs umbes 35 000 last, kes kannatavad sõja tõttu alatoitluse all ja kelle elu on pidevas ohus nii al-Assadi vägede kui Vene lennukite rünnakute tõttu.

Laste fotod jõudsid lisaks Facebookile ka Twitterisse, juures tekst: «Pokémoni mäng, millist varem ei ole nähtud». Pokémon Go on nutitelefoni mäng, kus saab GPSi abil otsida reaalses maailmas virtuaaltegelasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles