Vanahärrat hoiti USA motellis neli aastat pantvangis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA politsei. Pilt on illustratiivne.
USA politsei. Pilt on illustratiivne. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Politsei arreteeris Perry Coniglio nimelise mehe New Yorki osariigis, kuna ta kasutas ära 81-aastast vanahärrat. Coniglio hoidis meest kinni, et varastada tema sotsiaaltoetused.

81-aastane mees oli merejalaväe veteran ning teda hoiti motelli toas vähemalt neli aastat, et tema pension ära varastada, ütles eile politsei.

Perry Coniglio arreteeriti neljapäeval enda toast, kust leiti ka ohver. Kurioosselt asus motell politseijaoskonna kõrval.

Politsei sõnul kasutas Coniglio (43) jõudu, et veteran temaga koostööd teeks. Vanahärral diagnoositi ka kõrgema astme dementsus.

Politsei sõnul sai veteran riigilt igakuiselt suure summa raha sotsiaaltoetuste, pensioni ja toidutalongide näol, täpset summat siiski ei avaldatud.

Ohver viidi koheselt ka haiglasse ülevaatlusele, tema nime ei ole seni avaldatud.

Conigliot hoitakse eilsest alates Orange maakonna vangalas ja tema kautsjoniks on 15 000 dollarit. Teda süüdistatakse omastamises ja vabaduse võtmises.

Politsei sai vihje naabritelt, kellest üks esitas politseile video sellest, kuidas ohvrit pekstakse. Politsei ei osanud öelda, kuidas juhtum nii kaua avastamata püsis, kuigi motell asus täpselt politsei jaoskonna kõrval.

Detektiiv Joseph Cornetta ütles, et politseile on pakutud abi mitmetelt veterani gruppidelt, kes on nõus vanahärrat aitama, samuti otsitakse veteranile uut kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles