Jeruusalemma geiparaadi ründajat süüdistatakse uutes rünnakuplaanides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16-aastase Shira Banki mälestuseks asetatakse paraadi ajal lilli.
16-aastase Shira Banki mälestuseks asetatakse paraadi ajal lilli. Foto: Ariel Schalit/AP

Ekstremisti, kes pussitas eelmisel aastal mitmeid inimesi kahtlustatakse uute rünnakute organiseerimises vanglast.

Jeruusalemma geiparaadi turvakontrolli on suurendatud pärast seda, kui ultra-ortodoksne ekstremist, kes eelmisel aastal pussitas mitmeid inimesi ja tappis 16-aastase tüdruku, proovis vanglast organiseerida uusi rünnakuid.

Iisraeli võimud ütlesid, et Yishai Schlissel arreteeriti vanglas kahtlusega, et mees planeeris oma venna Michaeliga haavata paraadist osavõtjaid. Tema vend Michael Schlissel, kes arreteeriti üleeile lükkas süüdistused ümber.

Enne paraadi algust ütles Jeruusalemma politseiülem, et nad on peatanud ürituse haavamaks paraadi osalisi. Veel lubas ta, et paraad toimib nii nagu plaanitud ja politsei teeb endast oleneva, et inimestel on demokraatlik õigus enda arvamust avaldada.

Teised Schlisseli pereliikmed on saanud keelu Jeruusalemma sisenemiseks. Schlissel ise on kandmas eluaegset vanglakaristust Shira Banki mõrva eest eelmisel aastal. Ta vabastati kolm nädalat enne mõrva vanglast, kus ta kandis karistust 2005. aasta pussitamise eest, mis leidis aset sarnasel paraadil.

Eilsest paraadist võttis osa 25 000 inimest, mis on suur kasv võrreldes eelmise aasta 5000 inimesega. Banki mõrvakohale asetati hulgaliselt lilli. Paraadist osavõtjaid kontrolliti enne paraadi algust ja kohal oli 2000 politseiniku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles